Porselensklinikken

Porselensveien 8

3920 Porsgrunn

Man-Tor: 8:00 - 18:00

Fredag: 8:00 - 16:00

FMS

FMS er en moderne vitenskapligt utprøvd metode for arbeidet med skadeforebygging.

FMS er en moderne vitenskapligt utprøvd metode for arbeidet med skadeforebygging.

 

Functional Movement Screen (FMS)

 

Dette systemet består av functional movement screen, y-balance test og Selective functional movement assessement (SFMA).

FMS er en moderne vitenskapligt utprøvd metode for arbeidet med skadeforebygging. Dette gjelder alle nivåer og prestasjoner. FMS er et kartleggingssystem av grunnleggende, funksjonelle bevegelsesmønster, asymmetrier og stabilitet/bevegelighet. 7 grunnleggende tester scores fra 0 til 3 poeng. Toppscoren er altså 21.

 

FMS sier noe om hva du skal fokusere treningen på for å unngå skader og prestere maksimalt. FMS er nå brukt av topp klubber i Fotball i Nederland, Italia, Tyskland og Storbritania. I USA brukes sytemet på klubber i NFL – amerikansk fotball og basketball NBA. Systemet brukes også av yrkesgrupper som er fysisik utsatt og ønsker å forebygge skader og feilarbeid, eksempelvis brannvesen og politiavdelinger i USA og spesialavdelinger i forsvaret (neavy seals), om du trener styrke, konkurrerer på mosjonsnivå i forskjellige grener eller fitness.

 

Testingen er rask og effektiv. FMS passer godt for kartlegging både av lag og individuella idretter. Men det er opp til laget og individen å ta tak i forbedringsområden.

 

FMS er resultatet av årevis med forskning og utvikling. Filosofien utvikler treningsprogrammer basert på den enkeltes bevegelsesmønstre. Det gjør systemet like effektivt på veien tilbake fra skade som i utviklings arbeidet for å bli bedre og for å oppnå resultater. Dette fordi FMS «avslører» grunnlegende bevegelser som må forbedres for å bli langvarig skadefri og prestere bedre.

 

Bakmennene bak FMS er professor i fysioterapi Gray Cook, professor i Athletic Training Lee Burton. Disse er godt renomerte idretts og bevegelses spesialister.

 

Se artikkel Funksjonell dysfunksjon

Porselensklinikken er sertifisert for å bruke FMS.

 

Hvis du ønsker å vite mer – gå inn på www.functionalmovement.com/fms