Porselensklinikken

Porselensveien 8

3920 Porsgrunn

Man-Tor: 8:00 - 18:00

Fredag: 8:00 - 16:00

Såletilpasning – supersole

Forskning viser at faren for belastnings skader i bena kan reduseres med 40% ved bruk av spesialtilpassede innleggssåler.

Supersole – spesial tilpassede dynamiske innleggssåler, noe for deg??

Supersole – spesial tilpassede dynamiske innleggssåler, noe for deg??

Spesial tilpassede dynamiske innleggsåler kan hjelpe mot:

  • Plantar fascitt – smerter under foten og helen
  • Helsmerter
  • Akilles problematikk
  • Beinhinne betennelse
  • Kne plager (Runners knee)
  • Generelle smerter i føttene

Ett menneske tar daglig opptil 15 000 skritt og i løpet av et liv blir det flere hundre millioner. Dette går imidlertid ikke like bra for alle. Forskning viser at 98 % av alle mennesker blir født med sunne friske føtter, i voksen alder er det bare 40 % som har sunne friske føtter. De fleste lærerer seg å leve med plagene og søker kun hjelp hvis plagene medfører problemer i forbindelse med arbeid eller idrett.

 

Foten vår er en komplisert struktur, som består av 26 knokler som kun veier noen få gram. Ved løping blir disse knoklene utsatt for en belastning på 250-300 kg.

 

Fotens 26 knokler er kroppens grunnmur. Hvis det er skjevheter i foten kroppen kompensere lengre opp. Man kan sammenlikne føttene med husets grunnmur, er grunnmuren skjev eller fått sprekker, vi dette få følger for vegger, vinduer osv. Slik er det er det også med kroppen vår.

 

Hvis dine plager skyldes fotstillingsfeil, vill plagene ofte komme tilbake, hvis ikke man gjør noe med fotens feilstilling.

 

Forskning viser at faren for belastnings skader i bena kan reduseres med 40% ved bruk av spesialtilpassede innleggssåler.

 

I en vurdering i forhold til SuperSole innleggssåler bruker vi speilkasse hvor vi kan se belastningsmønsteret og trykket under føttene, vi tegner på knoklene for å kunne foreta ulike målinger, vi tar digitale bilder/film for å kunne lese av og sammenlikne målingene og vi foretar en grundig gjennomgang av rygg, hofter, knær og ankler. Selv den minste feilstilling i foten kan som sagt påvirke resten av kroppen. Mange av plagene vi finner i kne og ankel/legg kan stamme fra føttene dine.

 

Ved behov for en SuperSole innleggssåle former vi sålene individuelt til hver enkelt fot. Slik at du får en såle som er 100% tilpasset til din fot.

 

Sålene er dynamiske, det vil si at sålene korrigerer en feilstilling samtidig som den stiller krav til og stimulerer muskulaturen slik at de arbeider riktig – vårt mål er at du skal kunne trene deg ut av bruken av sålene. Sålene er av slikt materiale at vi kan varme de opp og korrigere de så mange ganger vi mener det er behov for det – det er ingen begrensning i materialet på antall ganger de kan korrigeres.

 

Sålen er liten og nett og finnes i forskjellige modeller, slik at den vil passe i nesten alle typer sko.

 

Tilpassete innleggssåler sammen med et øvelses program fra en SuperSole fysioterapeut kan være løsningen for deg. Hvis årsaken til dine plager er feilstillinger i foten vil vi anbefale at du får tilpasset en dynamisk innleggsåle fra Supersole.

 

I noen tilfeller er ikke innleggsåler og øvelser nok, slik at vi må supplere behandlingen med for eksempel leddmobilisering eller manipulasjon, kinesiotape eller trykkbølgebehandling.

 

Ta kontakt med oss for en grundig undersøkelse av føttene dine og få en vurdering om dynamiske innleggssåler kan hjelpe deg med dine plager.

www.supersole.no