Porselensklinikken

Porselensveien 8

3920 Porsgrunn

Man-Tor: 8:00 - 18:00

Fredag: 8:00 - 16:00

Kiropraktikk

Hva gjør kiropraktoren?
Kiropraktoren vil alltid starte med en grundig undersøkelse, for å identifisere eventuell alvorlig sykdom eller skade. Deretter vil kiropraktoren gjøre en fokusert undersøkelse av nerver, muskler og skjelettstrukturer relevant til pasientens plage, og en tilpasset behandlingsplan legges i samarbeid med pasienten. Om nødvendig kan kiropraktoren henvise til røntgen, MR eller annen spesialist direkte. Ved behov har kiropraktoren også mulighet til å lage sykemelding. 
Hva er kiropraktikk?
Kiropraktikk er en behandlingsform som tar utgangspunkt i at god helse er avhengig av optimal funksjon i nervesystemet. Om nervesystemet forstyrres, for eksempel av lokal irritasjon i muskelskjelettsystemet, blir kroppens evne til å tilpasse seg omgivelsene og dagliglivets belastninger påvirket negativt, og kroppens evne til å helbrede seg selv svekkes.
 
Vanlige lidelser som kiropraktoren kan hjelpe med er bla.a. isjias, smerte i rygg og nakke, hodepine, svimmelhet, svangerskapsrelaterte plager, samt ulike plager i skuldre, hofter, armer og ben. Det finnes ingen nedre eller øvre aldersgrense, da behandlingsteknikker alltid tilpasses individet.
 
Behandling består av ulike manuelle teknikker for å behandle ledd og muskler, samt råd og veiledning rundt egentrening, fysisk aktivitet og ergonomi, samt eventuell endring av livsstilsfaktorer eller annet som kan være nødvendig for å redusere smerter og skape bedre vilkår for bedring. 
 
Autorisasjon:
Kiropraktorene på Porselensklinikken er godkjent av Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell.
Offentlig godkjenning (autorisasjon) av kiropraktorer ble vedtatt av Stortinget i 1988 og kiropraktor er en beskyttet tittel med status som primærkontakt med selvstendig behandler- og diagnoseansvar innen sitt virkeområde på linje med leger, tannleger og psykologer innen sine respektive fagområder.
Kiropraktor søkes