Porselensklinikken

Porselensveien 8

3920 Porsgrunn

Man-Tor: 8:00 - 18:00

Fredag: 8:00 - 16:00

Ultralyddiagnostikk

ULTRALYD UNDERSØKELSE i sammenheng med fysioterapi har flere fordeler. Man kan se inn mot knokler og ledd og derved bekrefte eller avkrefte funn som har blitt gjord i fysioterapeutisk undersøkelse. Det man ser etter på ultralydbilder er skader på muskel, sene, og bindevev, forkalkninger i sene og muskelvev og man ser om slimposer kan være forstørret. Vi ser også etter væske ansamlinger som kan tydde på irritasjoner i vevet.

En annen fordel med ultralyd undersøkelse er at man kan se på innvendige strukturer i bevegelse. Dette kalles for DYNAMISK ULTRALYD. Ikke alle skader synes på statiske bilder (røntgen eller MR). For eksempel subacromial impingement (innlemminger i skulderen) synes ikke på røntgen med armen i nøytral stilling. Det synes derImot godt på DYNAMISKE ULTRALYD bilder.

En tredje fordel med ULTRALYD UNDERSØKELSE er at behandlingen kan gjøres mer presis. Smertene (symptomet) er ikke alltid lokalisert på samme plassen som årsaken til disse symptomene. ULTRALYD kan da for eksempel hjelpe med å finne den eksakte plassering av trykkbølge behandling ved forkalkninger.