Porselensklinikken

Porselensveien 8

3920 Porsgrunn

Man-Tor: 8:00 - 18:00

Fredag: 8:00 - 16:00

Kvinnehelse

Kiropraktor Elisabeth og fysioterapeut Joanne tilbyr behandling innen kvinnehelse. 

Grundig anamnese og undersøkelse er avgjørende for å stille riktig diagnose og tilpasse riktig behandling. Undersøkelse gjøres med undertøyet på og består vanligvis av en rekke ortopediske og funksjonsrelaterte tester, samt nevrologisk screening. Ved spesifikke plager til underlivet vil det ofte være ønskelig å gjøre en fokusert undersøkelse av bekkenbunnen uten undertøy, dette avklares på forhånd. I disse tilfellene vil man observere hvordan bekkenbunnen, skjeden, urinrøret og endetarmsåpningen beveger seg, samt undersøke styrke og funksjon og eventuelt behandle innvendig (vaginal palpasjon/halebeinsjustering). 

Elisabeth graduerte fra University of South Wales i 2015 og er en erfaren kiropraktor med spesialisering i kvinnehelse og diagnostisk ultralyd. Hun har lang erfaring med å behandle kvinner med ulike helseplager. I tillegg har hun spisset kompetanse rundt behandling og håndtering hos de som har opplevd traumatiske hendelser som fysisk, seksuell og/eller psykisk vold som har satt seg i kroppen. Hun bruker en rekke teknikker i sin praksis, inkludert bløtvevsbehandling, leddmanipulasjon, leddmobilisering, kinesiotape, intramuskulær stimulering, elektroterapi, trening, kognitiv atferdsterapi, halebeinsbehandling, med mer. Behandlingsalternativene er effektive for funksjonsnedsettelser og smertefulle tilstander i muskelskjelettapparatet. 

Joanna ble uteksaminert fra det medisinske universitetet i Bialystok i 2017, samtidig som hun videreutdannet seg i perinatal omsorg for kvinner i Poznan. Hun arbeider med kvinner som ønsker å bli gravide, samt under graviditet og etter fødsel, både naturlig og med keisersnitt. Hun arbeider også med kvinner med generaliserte dysfunksjoner i bekkenbunnen, blant annet i forbindelse med smertefullt samleie. Joanna bruker en rekke terapeutiske teknikker som dypvevsmassasje, myofascial release, elementer fra FDM-metoden, instrumentell terapi og kinesiotaping. Individuelt tilpasset bekkenbunnstrening og et program med avspennings- og styrketreningsøvelser er også en viktig del av hennes arbeid med pasientene. Joanna er også i gang med videreutdanning innen bekkenproblematikk.
 

.

Veksling av innhold